Jul-Mingel 2017

Olga och Sussi fixar till pepparkakor med härlig grönmögel ost

...redan nästan två timmar innan Jul-Minglet skulle starta, var stora delar av styrelsen på plats och började med att fixa fram allt det goda på borden. Inte förglömma att värma upp Glöggen och koka gott kaffe. Officiell tid var som vanligt 19.00, men redan strax innan halv sju, kom de första medlemmarna ner i den varma goa FFiM-lokalen.

Rikard hälsade klockan sju oss alla välkomna till årets sista Måndags-träff, som var "kamouflerat" till en högst trevlig JUL-MINGEL kväll.

ca 40 medlemmar samlades för kvällens Jul-Mingel

Sedvanligt drog han sedan lite info om vad som komma skola.

GLÖM INTE -
Rifo inlämning senast 15/1
 

Medverkan i Tysklands-utställningen, senast 1 februari

Utdelning av RIFO´s fina Årsbok till de som fått med någon bild i årets upplaga, var uppskattat, åtminstone av de som fick var sin bok 🙂

Alla vi andra medlemmar fick köpa boken till starkt subventionerat pris. OCH det finns fler kvar, om det är någon som missa att köpa !

Därefter drog vi igång kvällens program, som startade med presentation av Bildstafetten 2017.

I år samlade Bildstafetten 19 fotografer. Vår Bildstafett 2017 - är en foto-variant av "viskningsleken, dvs 1:a fotografen får startbild, skall i denna hitta något att associera till. Fotografera denna bildidé och sända detta foto vidare till nästa fotograf - som skall hitta något att associera till... etc etc

Rikard som varit den sammanhållande, gick igenom de deltagande medlemmarnas bilder med resp bildförklaring.

Detta är en kul form av att deltaga och inspireras till att tänka både före, under och efter fotograferingen. Allt för att få en bild som har TÄNKT SIG - INTE som det blev 🙂

Kvällen till ära - så hade vi istället för julklapp - ett JUL-PLANK - alla tog med sej en bild och hängde upp
Pelle var "förste upphängare" till Jul-Planket

Den 20 november, hade vi en utomhus aktivitet. Vi träffades alla  vid nergången till Triangelns station (Glasbubblan) för vandring och fotografering i riktning mot vår lokal.

Vi gick i grupp eller enskilt, det var upp till var och en.  TEMA för fotograferingen var NATTENS LJUS. Som skulle resultera en kollektion om 3 bilder. 

Vi blev nästan tjugo stycken som trotsade det lätt lite kalla och blåsiga november vädret och som verkligen uppskattade sedan att komma ner i vår varma skön lokal.

13 stycken av dessa tappra, lämnade sedan in sina 3-bild kollektion och resultaten kan du se på filmen här intill.

Efter trekvart med mycket bilder och presentationer, så blev det äntligen dax att få smaka på allt som dukats upp i lokalen. 

Kön snabbt lång och ringlade ut från köket,  ut kom sedan en efter en med lussekatt och glögg i händerna. För att sedan styra stegen mot gottebordet och pepparkakorna med grönmögelost på.

Sedan blev det naturligtvis en liten runda i lokalen och en titt på alla foto om hängts upp på vårt JUL-PLANK.

Årets Fotograf

Efter en dryg halvtimme försökte Rikard, ett flertal gånger att få "ordet", det gick lite dåligt till en början, men som rutinerad  rektor, fick han till slut tyst i klassen 🙂

Sist på programmet stod redovisning av årets sista omgång av Månadens Bild. Så Tomas tog plats vid datorn, tände ljuset i projektorn och ljuset i lokalen släcktes ner. Först kom de bilder som alla fått en 11:e plats och sedan stegrades spänningen, ju närmare vi kom de övre platserna. 
De tre i toppen blev de samma som låg där i oktober och då Anne-Grethe inte fick några poäng i årets sista omgång, så avgick Claes Jonsson med stor seger och blev ÅRETS FOTOGRAF.

Grattis Claes !!!

Du kan läsa mer om resultaten under fliken Månadens Bild, här på hemsidan.

Claes Jonsson blev Årets Fotograf 2017 och fick sin första inteckning i Vandringspriset. Vårt fina vandringspris är en kristal, med en ingraverad Rolleiflex.

När alla grattat Claes och de övriga pristagarna i Månadens Bild, så var klockan nästan nio och Rikard tackade alla för en trevlig kväll och önskade alla
en God JUL och ett GOTT NYTT ÅR

- Vi ses igen den 15: januari OCH glöm INTE inlämningen till RIFO samma dag, blev Rikards avslutnings ord.

Därefter hjälptes vi åt att plocka undan mat, glögg, godis och ladda diskmaskinen,
Ja helt enkelt fixa till vår fina lokal för ett NYTT FOTO-ÅR !

Text: Conny

...och sedan återstod bara städningen 🙂 Pelle skötte dammsugaren och Rikard blötte ner golvet...