Biosittning med Jean Hermanssons bilder

Måndagsträff i FFIM - denna gång filmkväll med visning av Nils Petter Löfstedts film Himlens mörkrum om fotografen Jean Hermansson (som var Guldbaggenominerad 2017).
 
Nils Petter själv fick dessvärre lämna sent återbud på grund av sjukdom men biostämningen var på topp. Ulf hade fixat bioaffischer, lokalen var iordningställd med biografsittning och Sussie och Anne-Grethe delade ut nypoppade popcorn.
 
 
 
 
Men innan filmvisningen var det dags för lite information om kommande träffar i alla våra grupper och sedan redovisade Tomas resultatet av Månadens Bild för februari med tema porträtt. Jury var Rei Trulsson som håller i Facebookgruppen "Fotografi i Skåne".
 
Glädjande nog var det många helt nya fotografer som kammade hem poäng och vinnare blev Lars G Truedssons fina skildring av mötet mellan jägare och hund. För samtliga resultat och belönade bilder gå till vår Resultat 2018-sida!
 
 
 
 
Filmen startades och lockade fram många skratt hos publiken.
Givetvis hade det varit roligt att få möta regissören och ställa frågor så eventuellt försöker vi få till en träff under hösten.
På väg hem i regnet tänkte man på hur duktig han var Jean Hermanson och vilken fantastisk bildskatt Landskrona museum har fått ta hand om.
 
Text: Anne-Grethe Holt
Bilder: Robert de Maré & Ulf Svensson
 
En kortare version av Himlens Mörkrum än den fullversion vi såg finns på SVT Play fram till den 2 maj. Rekommenderas!