Bildspelsgruppen 180509

Vid onsdagens (9/5) workshop med bildspelsgruppen, noterades att det går fort att komma igång med bildspelskomponerandet och att detta i sin tur genererar idéer om vad man mer vill göra i sina bildspel.

Praktiska frågor diskuterades – hur hanteras stående bilder i 16x9 format, bildövergångar, bild & musik intro/outro och mycket mer...

 

Fokus för dagens övningar var nyckelrutor.
En funktion som gör att vi kan styra bildens position/förflyttning, ändra skala (zooma), rotation och genomskinlighet. Nyckelrutor används även när vi lägger till olika effekter, vilket vi kommer att diskutera på kommande workshops. Mycket nytt och hur var det nu jag hittade nyckelrutorna:


1 - Markera bild
2 - Välj ”Använda effekter”
3 - Tryck på ”klockan”

 

 

 

Musik vill vi ofta också ha i våra bildspel och här är det viktigt att tänka på att musiken vi hämtar från internet är fri och inte har copyright-skydd. Viss musik kan användas om man anger vem som har upphovsrätten och viss musik kan användas fritt. Slarvar man med detta och lägger ut sin kreation på t.ex. YouTube, kommer man att upptäcka att musikspåret plockas bort och ert bildspel blir ”silent movie”. Här är några förlag på internetsidor där man kan hitta musik för sina bildspel

 YouTube audio (man skapar ett gratis konto, för att komma åt det)
https://www.youtube.com/audiolibrary/music

Sök på nätet på

www.Soundcloud.com

www.Bensound.com