Månadens bild maj 2019

Vid terminsavslutningen den 3 juni var en av punkterna på programmet redovisningen av vår Månadens Bild-tävling för maj. Uppdraget att bedöma bilderna som skickats in på temat "shopping" gick till den kunnige gatufotografen Nils Albertsen. Han hade följande att säga om vinnarbilden från Anders Blom (som är en väldigt ny medlem i föreningen, så ett extra stort grattis till honom!):

"En i mitt tycke underbar bild. Vilket utbud han har att leta igenom. Bilden är rolig men det finns också en allvarligare underton i bilden, illustrerande ett överflöd i dagens konsumtionssamhälle. En klar etta i min bildvärld. Den fångar ögonblicket."

På måndagsträffen kunde dessutom Anders berätta att bilden är tagen i Paris vid en butik som kallas för "Sympa", som inte finns upptagen i några register eller har några skyltar. Tydligen måste man höra sig för efter stället på stan och hoppas att någon annan vet var det är någonstans. Så vitt undertecknad förstod det är detta "slutstationen" för kläder som inte sålts i vanliga butiker eller i diverse outlet-affärer. De läggs upp utan någon som helst sortering och det är upp till besökaren att leta igenom högarna efter fynd för en mycket billig penning.

Nu är det sommarlov inom föreningen men våra månadstävlingar fortsätter, härnäst i juni på temat "Arkitektur" som finns ute för bedömning och juli där deadline för att skicka in bilder är den 30 juni. Där är temat "Hantverk". Vi kommer att hålla på resultaten i juni och juli månads tävlingar fram till första träffen för hösten som kommer att äga rum måndagen den 26 augusti. Tills dess önskar tävlingsanvarige alla en trevlig och fotorik sommar!

/Tomas