Landskapsgruppen i Alnarp

Traditionsenligt har LANDSKAPSGRUPPEN fotograferat höstfärgerna i Alnarp, vilket skedde den 9 okt i år. Det kom några entusiaster till Alnarp och vi upplevde tillsammans en fin höstdag.

Anne-Grethe kom med sitt barnbarn Freja som var en glad gästfotograf.


Temat för dagen var att fotografera i impressionistisk anda. Det är inget lätt tema, men tanken var att man skulle söka motiven med öppet sinnet och med öppna ögon, och för att kunna göra det, diskuterade vi några ledtrådar. Impressionisterna var ett gäng konstnärer i Frankrike i slutet av 1800-talet. till exempel Renoir, van Gogh, Monet, Degas.
De var först att måla utomhus, istället för i ateljé. De använde endast primärfärgerna utan att blanda dem, vilket gav klara färger.

Connys “duttande” med färger

De målade inte med penseldrag utan duttade, vilket skapade kreativ oskärpa. De målade samma motiv flera gånger.

Med detta i tankarna och med skaparglädje gick vi ut i parken. Bilderna kom så småningom till mig och jag gjorde ett bildspel. Var och en förklarade sina bilder, när vi träffades i föreningslokalen den 3 nov. Sven Karlander hade dock inte möjlighet att komma till Alnarp, men fotograferade temat på Österlen istället och skickade bilderna till mig.

Jag uppfattade att medlemmarna gillade temat, vilket var kul!
/Wolfgang

foto: Jan-Erik
foto: Sven
foto: Wolfgang

De deltagande medlemmarnas bilder i ett bildspel