Overkligt på Tisdags Cafét

Tisdagscaféet den 1 november

Boken Imagine av Erik Johansson, som gav upphov till ett trevligt Tisdags Café

På tisdagscaféet i mitten på september, kom vi några stycken till att prata om en stor svensk fotograf som är verksam idag och har ett stort antal större internationella utställningar bakom sig och sannolikt ett ännu större antal framför sig.
Detta med anledning av att Ingvar hade tagit med sig boken Imagine av Erik Johansson. Detta gav inspiration till att fortsätta på temat Erik Johansson och gruppen bestämde att vi på Tisdags Caféet den 1:e november skulle fortsätta med Erik Johansson.

Erik Johansson gör surrealistiska bildmontage från det bildmaterial som han producerar dels i form av arrangemang och dels från vanliga bilder av omgivningen och då gärna naturbilder. Med detta som grund tar han hjälp av Photoshop och skapar på så sätt sina surrealistiska bilder.

Ulf tog med sin lap-top och kopplade upp sig och vi såg en drygt en timmes intervju/presentation av och med Erik Johansson över kaffe och kaga. De av oss som inte tidigare var bekant med Erik Johansson och hans alster blev djupt imponerade av denne Photoshopens mästare.

Tanken dök även upp hos någon att ”Bild ad modum Erik Johansson” hade varit ett lämpligt tema till ”Månadens bild” någon gång nästa höst då ett sådant tema innehåller allt som månadens bild vill ha fram av fotografen men ändå en stor frihet.

En kort video, där Erik visar hur en av hans bilder kommer till

Mer spontana inslag

Jag är övertygad om att Erik Johansson inslaget inspirerade till att liknande inslag i framtiden sporadiskt kommer att dyka upp på tisdagscaféerna då det gav mersmak.

// Ingvar

Se mer av Eriks bilder på hans hemsida:
 http://www.erikjohanssonphoto.com/