Blixt-Verkstaden 180319

Blixt-verkstaden har ju som sitt mål att få så många som möjligt att använda sin blixt. Att kunna få det ljus man vill ha ut av den. Inte bara ett platt, intetsägande och tråkigt ljus.  
Det är också en av gruppens mål att få alla att både förstå och bemästra själva tekniken med blixt fotografering. Allt det där om kortaste synktid, TTL vs Manuelt, att välja ljusmängd, vilket i sej inte är så svårt - NÄR man KAN det !

Senaste träffen blev därför en repetions-kväll. Där vi gick igenom allt det tekniska och hur det funkar på just den egna kombinationen av kamera och blixt.
Vi delade upp oss i tre olika gäng och provade på at både studsa ljuset, ta macrobilder och att få till snygga skuggor. Kvällen gick blixtrande fort och fikat tog vi "on-the-fly".

Alla  plåtade flitigt under kvällen och kom förhoppningsvis hem bra bilder, åtminstone tekniskt  🙂
Vår alltid galanta fotomodell Kjell brukar alltid vara den första att ställa upp när det är dax för fotografering, vilket han givetvis även gjorde denna kväll. Men från denna kväll har han oxå levererat några fina bilder. 

Nästa träff blir tisdagen 24 april. Vi träffas 18.30 i lokalen.
Vi förflyttar oss snabbt (så kom i tid) därifrån till Pildamms-parken. Vi ska lära oss mer om hur man blandar dagsljus med blixt. Hur man kan lätta upp skuggor, hur man kan skapa en "egen sol" och lite annat.

Vi ses då
// Conny

Snyggt fin mjukt ljus på porträttet på Jan, fixade Kjell till, genom att utnyttja de vita ljusa väggarna i "Christers rum"
Tre blixtrande glada gossar, diskuterar hur man bäst ställer in ljuset, för att få det så mjukt som möjligt