Arkitekturfotogruppen 190228

Arkitekturfotogruppen träffades den 28/2 på Café Condeco. Var och en hade tagit med bilder på uppgiften, som var Trappor. Ulf hade sin dator och skärm med sig så vi kunde titta på bilderna och kommentera dem. Det blev en serie med bilder på trappor av alla slag och från olika länder. Var och en hade tagit sig an uppgiften på sitt sätt och det blev mycket varierande foton.

Robert hade tagit med några bilder, som exempel på Dansk Guldålder, eftersom det nu öppnas en stor utställning med detta tema på Nationalmuseum i Stockholm. Som fotografer är det viktigt att vi inte bara titta på andra fotografers bilder utan också tittar på målningar från olika tidsepoker. Förra året var Arkitekturgruppen på Statens Museum for Kunst i Köpenhamn, där vi bl a tittade på verk av konstnären Vilhelm Hammershøi.Vi var också på Konstmuseet i Ystad och Kristianstad.

Uppgift till nästa gång blir att ta foto på: Hotellentréer, exteriör och/eller interiör.

Nästa Arkitekturgruppträff blir torsdagen den 4 april kl 18.30 i FFiMs Lokal.

Välkomna!

Arbetsuppgiften för medlemmarna i gruppen var Trappor och två exempel på detta är Sven-Olof Gunnarsson bild

och även Ulf Svenssons bild.

Gruppen i diskussionstagen på Cafe Condeco

Här kommer resten av bilderna som deltagarna hade med sig...