Lightroom för alla – ny introkurs

Anders Bergquist hälsade välkomna till höstens introkurs i Lightroom. Det var 12 st medlemmar som bänkade sej denna första kväll.
Anders började med att gå igenom lite vad Lightroom är för program och dess fördelar samt nackdelar. Han berättade att det finns faktiskt 4 st olika versioner under namnet Lightroom.

I kursen kommer det vara mest om den som kallas Lightroom Classic (LrC). Det är den som man har på en stationär dator eller laptop. Denna version kan man sdan synka mot t.ex en surfplatta eller mobil. Men mer om detta kommer Anders att snacka om längre fram i kursen.
Sedan blev det en genomgång av hur de olika modulerna i Lightroom Classic gör och fungerar.

Programmet för de tre kvällarna (två återstår) är:

Tisdags-Cafét kommer sedan att vara den plats som kursen fortsätter i, efter de tre först kurskvällarna, (18/9, 27/9 samt 4/10). Här kommer Anders eller Conny att vara tillgänglig de flesta tisdagarna och då kunna hjälpa till med fortsatt inlärning och tips/råd i Lightroom.

Givetvis så kan det mesta som gäller bild redigering i Lightroom också användas i andra program.

Vill du vara med på de två återstående intro-kvällarna, så ANMÄL dej HÄR och sedan bara kom ner. Vi startar 18.30 och om du har en laptop, med Lightroom, så ta gärna med den. Det underlättar för dej själv.

Välkomna
// Anders