Gatufotogruppen 190904

Foto: Robert Gustafsson

Ett gäng på ca 10 personer dök upp för gatufotogruppens första träff för terminen då temat var "Gatufotobilder vi tagit under sommaren" och vi fick ta del av många olika miljöer och stilar (som vi brukar). Det är intressant att se hur olika vi tolkar begreppet "gatufoto" och mångfalden gör det bara mer intressant att ta del av varandras bilder. Vi diskuterade också framtida aktiviteter och utflykter men där är vi inte redo att spika någon aktivitet riktigt ännu. Vi är dock öppna för alla möjliga aktiviteter och det kan med kort varsel gå ut information från ansvarig.

Vill du få information och tips från ansvarig? Skicka ett mail till Tomas (tomas@ffim.se) så är du med på utskickslistan. Det gäller för övrigt för alla gatufotomedlemmar...eftersom medlemslistan i gruppen inte fungerat särskilt bra (inte minst när folk dök upp på det inställda mötet 29 augusti då de inte sett informationen på hemsidan). Detta fungerar mycket bättre i andra grupper, så skärpning när det gäller informationsförmedling är nödvändig och det funkar bättre om medlemmar meddelar sin epost-adress och ansvarig sedan skickar ut relevant mail med info!

Nedan är ett urval av de bilder vi tittade på under kvällen, och det var många bra bilder att titta på. Vi sparar de bilder som inte är utvalda här till Gruppernas kväll senare i höst.

 

Foto: Tomas Nilsson

Vi diskuterade även nästa tillfälle för gruppen och kom fram till att månatliga sammankomster är ganska lagom. Därför bestämde vi att nästa gång vi träffas blir den 9 oktober 18.30. Då är temat "Samma plats - olika tider", då vi pratade om hur oerhört olika intryck en plats kan ge oss fotografer beroende på när man besöker den, både när det gäller exempelvis ljus och inte minst vilka människor som är där. Som vanligt tar vi med oss 5 - 10 bilder på USB som vi sedan diskuterar och kommenterar.

/Tomas