Utflykt till St:Patrick’s Day i Köpenhamn 17 mars

Gatufotogruppen åker till Köpenhamn för att dokumentera St:Patrick’s Day-firandet i Köpenhamn.

Samling sker på Malmö C vid Pressbyrån klockan 11 för avfärd med Öresundståg som går 11.13 mot Danmark.

OBS! Det är naturligtvis öppet för ALLA medlemmar i föreningen att åka med om man vill...man behöver inte vara med i gatufotogruppen för att göra detta.

Planen är att först vara med vid uppladdningen och start för det trebensrace som genomförs för välgörande ändamål genom Köpenhamns gator med stopp vid diverse pubar. De första löparna ger sig iväg från Axeltorv mitt emot Tivolis huvudentré vid 13.00 så vi ska vara där en stund innan dess för att fånga stämningen och skådespelet.

Med tanke på att den 17 mars är en lördag i år så borde antalet deltagare vara högre än på många år, vilket borde ge oss många färgstarka figurer att ta bilder på!

Därefter beger vi oss mot Rådhusplatsen där det från 14.30 blir irländsk musik och dans under eftermiddagen. Det finns även möjlighet att inmundiga något kallt och gott på plats (eller varmt och gott om man så vill) i öltältet där eller på restauranger runt omkring torget. 

Musikunderhållningen övergår när den är färdig i en parad till St:Patrick’s ära genom stadens gator. Det är fritt fram att delta om man har något grönt på sig. Hag har gått med ett år och det är rätt roligt att göra detta. Det är också ett bra sätt att få flera bilder på paraddeltagarna då man kan springa lite i förväg och fånga dem på flera olika ställen.

För mer information om trebensrace respektive underhållning/parad vid Rådhusplatsen:
http://www.paddysday.dk/
http://stpatricksdayparade.dk/

Bilder från 2017 års upplaga kan ses på http://www.tomasnilssonfoto.com/stpatricks-day-2017/
/Tomas